Este curso presencial  enmárcase dentro do Plan de Formación de Turismo de Galicia 2022, no que se contempla dentro dos seus obxectivos, entre outros, a formación para desenvolver estratexias de resiliencia para as traballadoras e traballadores das empresas turísticas. 
 

OBXECTIVOS:

  • Coñecer, previr e reducir o estrés
  • Desenvolver habilidades de  afrontamiento fronte ao estrés
  • Entender que é a resiliencia e para que serve
  • Coñecer as claves e pasos para converterse nunha persoa resiliente
  • Detectar os factores de estrés que favorecen a síndrome de  burnout e impiden a felicidade no traballo
  • Incrementar a motivación no traballo


CONTIDOS:

  • Xestión de o estrés e ansiedade post pandemia
  • Resiliencia ante a adversidade xerada polo Covid-19
  • Felicidade no traballo, beneficios e claves para conseguila



METODOLOXÍA:
Curso de presencial de 3 horas de duración en grupos reducidos, no que haberá unha parte teórica e otra práctica na que e resolverán dúbidas aos participantes. 


DATA: luns, 3 de outubro de 16:30 a 19:30 h


Nº PRAZAS:15

TUTORIZACIÓN: Pablo Díaz  Valín

Graduado en Psicoloxía pola UNED e posúe un máster en Dirección e Xestión de Recursos Humanos (UDIMA- CEF). Exerceu como psicólogo na Asociación  Raiolas de Lugo e en Cruz Vermella Española, e é experto en formación no ámbito empresarial sobre psicoloxía industrial e recursos humanos.


DESTINATARIOS:
Cociñeiros, axudantes de cociña, xefes de sala, camareiros, persoal de limpeza e outros postos dos restaurantes con sede en Galicia, que presenten síntomas de agotamento físico ou mental no traballo trala pandemia.